03-03-2016 Interview J.J. van de Streek - Nunspeet

03-03-2016 09:20

Vandaag een interview met J.J. van de Streek uit Nunspeet. Vroeger al duiven gehad maar sinds 2015 opnieuw begonnen met een plan. Ze hebben goede duiven gehaald en daarnaast de hulp ingeroepen van Nico van Veen om te assisteren bij het koppelen. Jordan en zijn ouders hebben het goed aangepakt en ik geloof ook dat we de komende jaren nog meer van ze zullen gaan horen. Ik wens ze in ieder geval heel veel succes voor het komende seizoen en nogmaals dank voor de geschonken bon aan pigeonsports. Veel leesplezier!


Hoe bent u met de duivensport in aanraking gekomen?

Ik ben ooit in 2005 door mijn vader in aanraking gekomen, dit was een super mooi jaar , deed samen met mn broer en speelde soms leuke prijzen , toen hebben wij in Rosmalen op de Junioren dag , een duif gezet voor de keuring en dat was de mooiste oudste duivin en later werd dat de mooiste duif van de gehele tentoonstelling , ik heb erg genoten die dag. Toen ben ik er even tussen uit gegaan en ben ik opnieuw begonnen in 2015 met mijn ouders Johannes en Joke.Wat doet u naast uw hobby en is dat goed te combineren?

Ik werk als stratenmaker , en dat is zeker goed te combineren , 'savonds maken wij altijd de hokken goed schoon en verzorgen wij de duiven goed.

Waaruit bestaat uw hokbestand, welk ras of soorten?

Wij hebben duiven van de Comb Vierhout , Comb Elskamp , Heremans-Ceusters , Peter van de Merwe , Johan bol en C Maas en Zn.

Wat zijn u favoriete vluchten en waarom?

Vitesse, midfond, Dagfond. Deze Vluchten spelen wij zelf ook en vind het mooi omdat we voor alle vluchten wel wat hebben zitten ,de duiven van Comb Elskamp zijn pure Dagfond duiven , en Comb Vierhout Vitesse Midfond , en we draaien soms ook leuk op die vluchten ik vind het mooiste de dagfond, wachten tot een duif terug komt is zo ontzettend spannend op een lange vlucht dat ik soms gewoon niet stil kan zitten tot er een duif komt !

Hierboven het nieuwe hok dat geplaatst is in september 2015.


Wat zijn de mooiste prestaties en/of kampioenschappen die u tot nu toe behaald heeft?

We hebben nog niet veel bereikt omdat we nog maar net weer begonnen zijn, maar wat we tot nu toe gespeeld hebben is;

  • 7e Chateaudun van 145 duiven.
  • 6e Duffel 618 duiven met tevens een 143e van 7753 duiven.
  • 6e Chalons de Champagne van 303 duiven met tevens een 23e van 2790 duiven.
  • 12e Meer van 513 duiven
  • 12e Duffel van 618 duiven
  • 2e Midfond Onaangewezen en aangewezen kampioen Klasse B.

De '025' Comb. Vierhout. 14e NPO Isnes van 1028 duiven.


Welk systeem vliegt u met de oude en jonge duiven? Weduwschap, nestspel, dubbel weduwschap etc..?

Dubbel weduwschap spelen wij met jongen en oude duiven , dit deden we vorig jaar ook en dat bevalt ons goed dus doen we het dit jaar opnieuw.

Wanneer begint bij u het kweekseizoen en waar kweekt u uit?

Half December bginnen we met kweken, wij kweken uit onze kwekers en de geselecteerde koppels!

Hoe stelt u  de kweekkoppels samen en waar let u speciaal op?

Wij laten Nico van Veen op het hok komen , die koppelt onze duiven en die keurt ze ook meteen, hij selecteert dan een paar koppels en daar kweken we uit en leggen we over op de duiven dit niet geselecteerd zijn !

Hoe denkt u over de medische begeleiding en wat doet u aan medische begeleiding bij uw duiven?

Wij geven de duiven maandelijks een geel pil in de zomer  maar in de winter krijgen ze niks, dan mogen ze weerstand opbouwen en dan net voor de vluchten geven we ze 2 x een pilletje om ze schoon te krijgen!

Is voeding bij de duiven voor u erg belangrijk? Wat voert u en in welke mate?

Ja ,we letten wel op wat we geven maar ze krijgen wel volle bak. Ik vergelijk de duiven met mezelf, ik moet goed eten , dus de duiven moeten ook goed eten en niet met honger de mand in gaan !

Geeft u ook bijproducten aan uw duiven, zo ja wat geeft u zoal?

Een van onze favoriete recepten is knoflook, tijm en ui. De duiven vinden het zelf lekker en het is nog goed voor ze ook !

Hoe ziet het seizoen eruit voor uw jonge duiven en dan bedoel ik opleren, leren drinken, motivatie en verwachtingen van de jongen?

We beginnen altijd met opleren in Hulshorst , Harderwijk en dan gaan ze naar strand Horst en daarna Nijkerk , dat is ongeveer 25 kilometer voor ons. Daarna gaan we verder naar Leusden en naar Meerkerk en daarna gaan
ze voor ons de mand in.  We hebben dit jaar voor het eerst een aluminium duivenmand aangeschaft en daar willen we ze dit jaar in leren drinken. We spelen dit jaar voor het eerst met de jongen uit de koppelingen van Nico, maar als ik de jongen zo zie ben ik tot nu toe al tevreden hoe mooi en fel de jongen zijn!

De jongen zijn inmiddels alweer afgespeend voor het seizoen 2016.


Wat is uw doelstelling voor de komende jaren?

Veel bij de eerste 10 te komen en ik hoop natuurlijk op een hoge klassering in onze vereniging, dat zou voor ons al heel mooi zijn.

Als u andere liefhebbers een tip of tips  zou moeten geven wat zou dat dan zijn?

Ik zou jullie als tip het volgende mee willen geven, Geloof in je duiven, behandel ze goed en dan wordt je vanzelf een kampioen!

Mvg Jordan van de Streek